“Impar” és la mostra que en les relacions humanes, tres poden ser multitud

Per Narcís Mir, periodista. 

La dansa suposa una expressió artística que no només allibera qui l’està executant sinó que l’espectador percep uns sentiments que li arriben a través dels moviments musicats, i així colpeja l’escena inicial del film Impar de Sergio Domínguez. Un ball iniciàtic que ens acompanya al llarg d’una hora per tal de conèixer uns protagonistes esquerdats o més aviat, a punt de trencar-se interiorment.

frame2png_retoc (1)

Tres persones, tancades en una casa propera a la platja i també situada prop del pas de la via d’un tren. Al igual que la vida interior dels personatges, aquesta casa disposa de la tranquil·litat que ofereix el paisatge de costa amb el nervi i la vida ràpida-sorollosa del pas rutinari del tren.

Impar mostra la interioritat humana de manera brillant, situant la mirada en els punts de vista dels tres protagonistes, tots ells en un moment de canvi personal i transcendental. La ballarina que, a l’espera d’una actuació important dins la seva carrera està a punt de trencar la relació de parella, el noi que ha perdut la vista a conseqüència d’un greu accident i la fotògrafa enamorada que amb la seva càmera retrata més enllà del que podem veure a primer cop d’ull. Tots ells, durant unes hores, units en un camí iniciàtic que no saben cap a on anirà.

Impar suposa un excel·lent exercici cinematogràfic tenint en compte que ha estat rodada en 24 hores i ha comptat amb una part important de text improvisat pels actors. Aquestes eren les bases per participar a la proposta #LittleSecretFilm, que un any més descobreix noves propostes audiovisuals.

Però més enllà d’això, el film Impar demostra que en les relacions humanes tres son multitud, que el trencament d’una parella difícilment pot ser harmònic i que la transcendència vital de la gent pot canviar en poques hores.

Anuncios
Esta entrada fue publicada en Análisis cine, El Comienzo y etiquetada , , , , . Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s